Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hőszivattyú

Hőszivattyú gép kategóriánkban megtalálja a levegő-levegő, levegő-víz hőszivattyúkat, tartályaink közt a fűtési puffertároló és HMV tároló hőszivattyús tartályokat az energiatakarékos épületek kialakításának szolgálatában. Váltószelep, és 3 járatú szelep egészíti ki a teljes kínálatot.

hőszivattyú az alacsonyabb hőmérsékletű környezetből hőt von ki és azt magasabb hőmérsékletű helyre szállítja. A hőenergiagazdálkodás ma már egybeforrt a korszerű otthonok fogalmával, és az energiahatékonysággal. A hűtési energiát fűtésben, például melegvíz készítéshez hasznosítjuk.

Az épületgépészetben alkalmazott hőszivattyú általában gőzkompressziós elven működik. Legtöbbször felszerelik egy 3 járatú szeleppel és optimalizált hőcserélőkkel, melyek lehetővé teszik a hőáramlás megfordítását. A szelep átkapcsolásával a hűtőfolyadék áramlási iránya megfordítható, ilyenformán a hőszivattyú egyaránt képes fűteni és hűteni is az épületet. A hűtő-fűtő hőszivattyúk fajlagos fűtőteljesítménye mindig kicsit kisebb, mint a csak fűtésre vagy csak hűtésre tervezett hőszivattyúké. Hőszivattyú vásárlás előtt gondolja át, önnek melyik lesz az előnyösebb, vagy kérje szakembereink tanácsát.