Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gree garanciális feltételek

Gree garanciális feltételek

2014. április 01-től a kiterjesztett garancia feltétel rendszere az alábbiak szerint módosul:

 

Dokumentumok:

Minden - az alábbi szabályozásban említett - dokumentummal kapcsolatban a fő szabály, hogy akkor fogadható el a garanciális igény, ha a kibocsátó és a termék (amire vonatkozik) egyaránt, egyértelműen beazonosítható a dokumentumból. Az azonosíthatóság a kibocsátó vonatkozásában a cég adatait, a termék vonatkozásában elsősorban a szériaszámot (Serial no.) - a berendezések oldalán található - és a típusszámot. Egyedi mérlegelés alapján elfogadható még a berendezés pontos típusának és a telepítés helyének együttes és pontos meghatározása.

Garanciális igénybejelentés:
Garanciális igénybejelentéssel a fogyasztó (végfelhasználó) alapvetően a fogyasztási szerződést létrehozó eladóval (telepítővel) szemben kell éljen (akitől a berendezést vette). Ha a fogyasztói szerződés létrehozója nem oldja meg a problémát, akkor igénybejelentés tehető az importőr, a Columbus Értékesítő Kft. felé is.

Alapgarancia:
Minden Magyarországon forgalomba hozott klímaberendezésre a törvényileg szabályozott minimum, kötelező jótállás 3 év és a termékszavatossági idő a PTK. 169. (2) bekezdése szerint a forgalomba hozataltól számított 3 évig terheli az eladót.
A GREE teljes termékpalettájára vonatkozik az alapgarancia, amennyiben a berendezést szakmailag megfelelő képzettségű telepítő helyezte üzembe. Amennyiben a terméket a Columbus szerződött partnere vásárolta a Columbusnál és saját maga adta el a gépet szereléssel együtt, akkor ez a feltétel automatikusan megvalósul.
Amennyiben a Vevőnk a berendezést interneten keresztül vásárolta, akkor a Vevőnek kell igazolni, hogy a telepítő cég szakcég. Igazolásként elfogadható a telepítési számla és az üzembe helyezési jegyzőkönyv/munkalap, amit szakcég állított ki.
A szavatosság ideje alatt (üzembe helyezést követő 3 éven belül) bekövetkező esetleges meghibásodás esetén igazolni kell számlával vagy munkalappal a szükséges, az üzembe helyező által minimálisan előírt karbantartás elvégzését is.
A Jótállási jegy és annak szabályszerű kitöltése minden esetben szükséges a jogok érvényesítéséhez.

Kompresszor garancia: +2 év*

A Gree klímakészülékekbe található kompresszorra a gyártó a 3. év után +2 év garanciát vállal.

Csak az interneten regisztrált, és folyamatosan követett berendezésekre.
Az importőr a garancia érvényesítésének vizsgálata érdekében fenntartja a jogot a helyszíni szemléhez.

 Debrecen, 2015. Április 22.

Tartalomhoz tartozó címkék: #garancia